lunes, 9 de diciembre de 2013

Dispositius de gestió de xarxes

Concentrador hub
Actua com un simple enllaç i transmet totes les dades per tots els seus ports. El concentrador que observem a la imatge admet fins a quatre equips connectats directament.
Commutador switch
Llegeix a la informació que li arriba i la redirigeix només a l'equip que l'ha de rebre i no pas a tots els que formen la xarxa. En aquest cas, les dades només a l'equip que l'ha de rebre i no pas a tots els que formen la xarxa. En aquest cas, les dades només passen de l'equip 1 al 2.
Router
Comunica xarxes entre si. Per exemple, permet connectar la nostra xarxa a Internet. Determina quines dades surten de la xarxa d'àrea local i cap a on, i quines altres dades s'han de quedar dins, ja que van dirigides a equips de la mateixa xarxa. De vegades, el router també actua com a concentrador.
Pont
Permet dividir una xarxa en diferents segments o unir dues xarxes que utilitzen un mateix sistema (protocol) de comunicació, per  facilitar la gestió i disminuir el trànsit, sobretot en xarxes molt grans.
Punt d'accés
És un tipus de pont. Per exemple, permet connectar entre si una xarxa sense fil i una de cablejada. Podem dir que és "el concentrador" utilitzat en xarxes sense fil.
Repetidor
Repeteix i amplifica el senyal per ampliar-ne l'abast. Per exemple, per aconseguir que una xarxa sense fil arribi més lluny.
Passarel·la
És un tipus de pont "intel·ligent"que uneix dues xarxes amb diferents tecnologies. Per exemple, una xarxa de cable coaxiali una Ethernet. Pot ser de dos tipus maquinari (de vegades inclòs dins d'un cable-mòdem, per exemple) o programari.
Servidor d'impressió
Permet connectar una impressora a una xarxa, de manera que podem des de quallsevol equip connectat a la xarxa.






No hay comentarios:

Publicar un comentario